Kinderschoenen

Een goede schoen is het halve werk ....

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bijna 65% van de kinderen niet de juiste schoenen draagt. Aangezien kindervoeten tot de leeftijd van zestien jaar doorgroeien, zijn goed passende kinderschoenen vanaf het begin erg belangrijk. Een slecht passende schoenen ( te groot, te klein, te smal of te breed) kunnen op latere leeftijd zorgen voor vervelende klachten, zoals knie-, heup- en rugpijn. Bovendien worden de natuurlijke loopbeweging en de lichaamshouding van uw kind verstoord.

Wij kunnen u als speciaalzaak daarin goed adviseren. Wij onderscheiden ons door kennis. Kennis van schoenen en kennis van de voeten. Wij meten beide voeten op zodat we nauwkeurig kunnen bepalen welke maat uw zoon/dochter moet hebben. Elk kind moet een goed passend paar schoenen dragen, of ze nou een hele smalle of extra brede voet hebben.

Diverse webshop geven tips hoe je de voeten moet opmeten want meten is weten. Alleen er wordt nog wel eens vergeten dat elke schoen anders is qua pasvorm. Ook binnen een merk kan er verschil in zijn. Dat kan niet zien vanaf een plaatje op de telefoon of tablet. Je ziet alleen de buitenkant van de schoen en het gaat juist om de pasvorm, hoe zit de schoen om de voet. .

Wist u trouwens dat tijdens het lopen de voet van nature iets veren en daardoor langer worden. Dit gebeurt zelfs als de schoenen perfect aansluiten. De tenen moeten ten alle tijden voldoende ruimte hebben aan de voorzijde om niet tegen de voorkant aan te komen. Een voordeel van voldoende groeiruimte is dat de kinderen daardoor over het algemeen een heel seizoen op de schoenen kunnen lopen. Ook moet de hielpartij van een schoen de hak goed omsluiten. De voet moet niet aan de achterzijde omhoog komen.

Schoenen van leer of een combinatie met leer laten zich makkelijk vormen naar de voet. Leer is stevig, duurzaam en ventilerend. Hierdoor worden de voeten minder vochtig. Met vochtige voeten heb je eerder kans op blaren en schimmels. Moet een schoen goed passen dan neem je een model met veters of met een velcro sluiting. Hiermee kan je zelf bepalen hoe strak de schoen om je voet sluit.

Wij hebben een gevarieerd collectie van diverse merken. Enkele merken die wij voeren hebben speciale meiden schoenen en speciale jongens schoenen. Dit is zeker nodig omdat de voeten niet gelijk zijn. U vind schoenen van de volgende merken bij ons; Trackstyle, Munich, Braqeez, Skechers, Twins, Bunnies jr, Brikenstock en Teva.

Teva is in dit rijtje echt een zomer merk. Van hun hebben we dan ook een leuke collectie sandalen in winkel.

Wij staan voor u klaar om u goed te adviseren bij de aanschaf van de juiste schoenen voor uw kind(eren). En voor wie het wil hebben een leuk boekje (dit heet heel toepasselijk; Voetje voor voetje) klaar liggen met boordenvol met tips en weetjes.