Eredivisiebal '18/'19 by Johnny de Mol

Piet van der Heide 02 mei 2018 Shape Created with Sketch. Geplaatst in:

Tv-presentator en voetballiefhebber Johnny de Mol gaat deze week de officiële Derbystar Eredivisiebal voor het seizoen 2018/2019 onthulen. Hij deed dat samen met ‘Johnny’s 11’: het door hem geselecteerde elftal kinderen met wie hij de bal heeft ontworpen.

Onder leiding van Kees Jansma vond een persconferentie plaats in het stadion van PEC Zwolle. Na afloop werd de Derbystar-bal op het veld gedemonstreerd door Johnny’s 11 en enkele spelers van PEC Zwolle, waaronder Bram van Polen en Mustafa Saymak. De demonstratie stond onder leiding van PEC Zwolle-trainer John van ’t Schip, die tevens de zwager is van Johnny de Mol.

Spelplezier
Bij het ontwerp van de nieuwe bal ligt de nadruk op spelplezier en de verbindende kracht van voetbal. Johnny: “De bal is echt te gek geworden. Vooral het verhaal erachter is wat de bal voor mij zo bijzonder maakt. Sommige van de uitspraken die de kinderen tijdens het ontwerpen hebben gedaan, zijn letterlijk in het resultaat terechtgekomen. Zo is de bal hun boodschap aan de samenleving geworden.”

Nu de bal officieel gepresenteerd is, zit het werk voor ‘Johnny’s 11’ erop. “Maar”, zegt Johnny, “het mooiste moet voor de kinderen nog komen. Dat is wanneer de door hun ontworpen bal in de Eredivisie te zien is.”

Afspiegeling van Nederland
‘Johnny’s 11’ vormt een afspiegeling van de vele kinderen die Nederland rijk is: kinderen die hij kent uit zijn programma ‘Hotel Syndroom’, kinderen die uit huis geplaatst zijn en van kinderen uit het Gooi tot kinderen die zijn gevlucht uit Syrië.

De kinderen komen uit alle hoeken van Nederland en vormen samen een bont en sportief gezelschap met één gemene deler: liefde voor voetbal.

Ben je enthousiast over dit artikel?

Reageren

naam
E-mailadres
Reactie

Reacties (0)

Piet van der Heide

Eigenaar